Hoe werkt het?

Vorm één (of meerdere) team(s) van 2 tot 4 spelers, verzin een leuke team naam en duik een vrije cel in. De tijd gaat nú in. Het is aan jullie om de opdracht zo snel mogelijk te kraken. Je hebt per cel zo’n 2 tot 5 minuten nodig om je vrij te spelen. Klaar? Sluit jezelf op in de volgende cel. Verzamel genoeg punten om uit Prison Island te ontsnappen.

Andere veelgestelde vragen
Deel je groep op in teams van 2 tot 5 personen en bedenk een naam
Stel je team voor aan de bewaker bij de receptie
Elk team krijgt een sleutel. Hiermee open je de cellen
Probeer een cel naar keuze, zo vaak als je wilt
Bij elke cel brandt een licht. Bij groen licht is de cel vrij!
Gebruik je sleutel om de deur te openen. De tijd gaat nu in!
De beschikbare tijd per uitdaging varieert van 2 tot 5 min.
Bij rood licht in de cel is de opdracht niet geslaagd!
Blauw licht in de cel = opdracht geslaagd. Je krijgt punten!
Bij elke cel hangt een bord met benodigde skills en te max. punten
Ontvang je punten overzicht met de prestaties per team
Gebruik nooit geweld om de uitdaging op te lossen!

Veel gestelde vragen

Prison Island is gemaakt voor groepen van 2 tot 60 personen. Bedrijven, gezinnen en toeristen: iedereen die houdt van uitdaging en wat team spirit in zich heeft, zal een top-tijd bij Prison Island hebben.
Prison Island draait om teamwork. Je kunt spelen met groepen van 2 tot 90 personen. Je maakt teams van 2 tot 5 personen die samen een cel ingaan. Wil je een top score? Dan is een groepsgrootte van 3-4 ideaal.
Je speelduur is afhankelijk van de door jou gekozen speeltijd. Je mag binnen die tijd zoveel cellen betreden als je wilt, en zo vaak als je wilt. Om alle cellen goed te kunnen spelen, raden we een speelduur van 1,5 uur aan.
Nee, eigenlijk niet. Maar Prison Island is wel een fysiek spel. We raden aan om comfortabele kleding te dragen. Hoge hakken, slippers en bijvoorbeeld rokjes maken sommige cellen lastig om te spelen.
In tegenstelling tot Escape rooms, kun je Prison Island zo vaak spelen als je wilt. Zo kun je jouw score steeds verder verbeteren.
Prison Island is ontworpen voor alle leeftijden (vanaf ca. 8 jaar). Er zijn uitdagingen voor elke leeftijd en elk niveau. Bovendien kan je opdrachten proberen nog sneller of beter op te lossen om nog meer punten te halen.
Van binnenuit kan elke deur, altijd open. Je zit dus nooit écht opgesloten. De cellen in onze gevangenis kun je altijd uit. Als je met je team een spel speelt, kan de deur van buiten niet open voor andere groepen. Onze guards kunnen met een eigen sleutel elke cel in uit, op elk moment.
Bij elke cel hangt een bordje met de naam van het spel, en de maximle score die je kunt halen. Er staat ook een indicatie van welke skills je nodig hebt: fysiek, tactisch of technisch.
In de gang hangt een monitor waarop je je (tussen-)scores kunt zien, als je je sleutel erbij houdt. Na afloop kun je bij de balie je eindscore ook zien op een monitor, en kun je je score printen.